Greek English French Italian Spanish
Εκτύπωση

Μουσικές -Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου

·Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, βραδιά θεάτρου. Η θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου με υπεύθυνη την κ. Βάγια Σπυρέλη, θεολόγο και θεατρολόγο, παρουσίασε το παραμυθιστόρημα του Παντελή Φλωρόπουλου «Ο βασιλικός του Βασιλιά Βασίλη». Στην παράσταση συμμετείχαν επίσης, τμήματα της χορωδίας του σχολείου, του χορευτικού, η παραδοσιακή ορχήστρα. Άλλα παιδιά ασχολήθηκαν με την κατασκευή των σκηνικών, άλλα με το τραγούδι και άλλα αυτοσχεδίασαν ελεύθερα. Η παράσταση ήταν ένα μικρό δώρο, μια προσφορά για τα παιδιά της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ) Αγρινίου. Απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Δόθηκαν άλλες δύο παραστάσεις του έργου σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

·«Αφιέρωμα στον Αγρινιώτη στιχουργό Πυθαγόρα» 25 χρόνια από το θάνατό του. «Διακριτικές σχέσεις του έργου του». Η Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Παναγιώτη Γιαννούτσο και Κώστα Λανάρα, μαζί με την Παραδοσιακή Ορχήστρα, αποτελούμενη από μαθητές και καθηγητές έδωσαν μια τέλεια παράσταση, που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Έλαβαν μέρος οι καθηγητές κ. Γιώργος Χαραλάμπους (πιάνο), Κώστας Στάθης (κιθάρα), Γιώργος Σωτηρόπουλος (μπουζούκι) Κώστας Φραγκάκης (κρουστά), Γιάννης Μίκροβας (μπάσο). Διδασκαλία Μουσικού Συνόλου, κ. Ευγενία Γρέντζελου και Γιώργος Χαραλάμπους. Το συντονισμό και τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι κ. Αθανασιά Ελένη, Φιλόλογος και Φώτης Παργανάς, Οικονομολόγος.

·Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση των Μουσικών Συνόλων του Σχολείου μας επί τη λήξη των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς, στην αίθουσα τελετών του Σχολείου. Παρουσιάστηκαν τα Σύνολα: 1. Σύνολο Βυζαντινής Μουσικής. Υπεύθυνοι Βίγλας Παναγιώτης και Παπαδόπουλος Δημήτρης. 2. Σύνολο κλασικής κιθάρας. Υπεύθυνοι, Δημητρόπουλος Γιάννης, Πρωτόγερος Δημήτρης, Οικονόμου Χάρης. 3. Σύνολο Μουσικής Δωματίου. Υπεύθυνες Γεωργακοπούλου Μαρία, Δελβινιώτη Νεκταρία, Σβάρνα Σοφία. 4. Προπαρασκευαστική χορωδία. Υπεύθυνοι Ανδριοπούλου Πανωραία, Καγκάδης Χρήστος, Χαραλάμπους Γιώργος. 5. Σύνολο Λαϊκής Μουσικής. Υπεύθυνοι Κατσαρής Θοδωρής και Σωτηρόπουλος Γιώργος. 6. Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας Ι, . Υπεύθυνοι Μήτσος Παναγιώτης, Σιάσος Σπύρος και Στάθης Κώστας. 7. Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας ΙΙ. Υπεύθυνοι Μίκροβας Γιάννης, Τριάντης Βασίλης και Τσούκης Γιώργος. 8. Σύνολο Ευρωπαίκών Κρουστών. Υπεύθυνος Λάμπρης Κων/νος. Τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης και του προγράμματος είχαν η Φαραού Αγγελική και Χονδρού Λαμπρινή. Τη μουσική επένδυση και μουσικολογική επιμέλεια των κειμένων η Γεωργακοπούλου Μαρία και η Σβάρνα Σοφία. Το μουσικό εξοπλισμό και την ηχητική κάλυψη επιμελήθηκαν ο Κατσαρής Θοδωρής και ο Μίκροβας Γιάννης.

·Το Σάββατο, 8 Μαϊου το βράδυ στη Λευκάδα έγινε η πρώτη Συνάντηση Μουσικών Σχολείων με πρωτοβουλία του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας. Συναντήθηκαν και εκτέλεσαν ένα ωραιότατο πρόγραμμα τα Μουσικά Σχολεία Αγρινίου, Κέρκυρας και Λευκάδας. Το Σχολείο μας παρουσίασε ένα μέρος του αφιερώματος στον Πυθαγόρα με υπεύθυνη την κ. Γρέντζελου και τη Λαϊκή ορχήστρα με υπεύθυνο τον κ. Πούλο. Οι μαθητές μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν. Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας παρουσίασε τα εξής Μουσικά Σύνολα: Μαντολινάτα και Κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών. Το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας παρουσίασε Μαντολινάτα, Χορωδία, Σύνολο σύγχρονης μουσικής και Λαϊκή ορχήστρα. Τέλος έκλεισε το πρόγραμμα το Παραδοσιακό Οργανικό Σύνολο των Μουσικών Σχολείων Αγρινίου και Λευκάδας. Δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες και ακολούθησε δείπνο.

·Το πρώτο του CD, με τίτλο, «Ο καθρέπτης της ψυχής μας», κυκλοφόρησε το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Είναι έργο, κόπος, μεράκι της Λαϊκής Ορχήστρας του Σχολείου μας, με υπεύθυνους καθηγητές τους κ. Πούλο Φώντα και Μπαρμπάτση Ανέστη. Παίζουν όργανα οι μαθητές: Αλεξάνδρου Γιώργος (μπουζούκι), Ζαρναβέλη Δήμητρα και Βοττέας Βαγγέλης (κιθάρα), Καπνιάς Θεόδωρος (τουμπελέκι και μπαγλαμά). Τραγουδούν οι μαθητές και μαθήτριες: Μανωλάτος Δημήτρης, Φλωροσκούφη Διαλεχτή, Κίσσα Γλυκερία

·Τελετή λήξης του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με θέμα «Η ιστορία της Ελλάδας στον 20ο αιώνα μέσα από τις μουσικές, τους χορούς και τα τραγούδια των συρμών».Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 150 μαθητές στη Χορωδία, στην Ευρωπαϊκή ορχήστρα, στη Λαϊκή ορχήστρα, στα χορευτικά. Γενική υπεύθυνος και εμπνεύστρια του προγράμματος, που επιμελήθηκε τα κείμενα και την όλη παρουσίαση ήταν η κ. Ζορμπά Βησσαρία, Φιλόλογος, με συνυπεύθυνες την κ. Μαδιά, Υποδιευθύντρια, Φιλόλογο την κ. Πανοπούλου, Μουσικό, την κ. Βετσοπούλου, Φυσικής Αγωγής και βοηθούς, υπεύθυνους στα Μουσικά Σύνολα τους κ. Κονίδα, Φραγκάκη, Στούπα, Λανάρα (Ευρωπαίκή ορχήστρα), τους κ. Κασιούρα και Χαραλάμπους (πιανίστες), τους κ. Πούλο και Μπαρμπάτση (λαϊκή ορχήστρα), την κ. Γρέντζελου (τραγούδι), τον κ. Γιαννούτσο (ηχητική επιμέλεια) .

·Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών «Ο Άγιος Χριστόφορος» κάλεσε το σχολείο μας στην Αθήνα και παρουσίασε το αφιέρωμα στον Πυθαγόρα με πιο πλούσιο ρεπερτόριο στην εκδήλωση «Μνήμη του μεγάλου Αγρινιώτη στιχουργού Πυθαγόρα Παπασταματίου, 25 χρόνια μετά το θάνατό του»,στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, στις 19 Ιουνίου. Εκεί παρουσιάστηκε και το CD, «Ο καθρέφτης της ψυχής μας». Τραγούδησε και έπαιξε η λαϊκή ορχήστρα του σχολείου.

 ·Άλλες μουσικές εκδηλώσεις και γιορτές

·Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, μέσα στα πλαίσια του εορτασμού του Ευρωπαϊκού έτους 2003 των ατόμων με αναπηρίες, το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» Αιτωλ/νίας, πραγματοποίησε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να ευαισθητοποιήσει και να προωθήσει την κοινωνική αποδοχή των ατόμων με νοητική καθυστέρηση. Στην εκδήλωση μεταξύ των άλλων φορέων που ετοίμασαν και πλαισίωσαν το πρόγραμμα ήταν και το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου με την Ορχήστρα Δημοτικής Μουσικής από καθηγητές του σχολείου, με υπεύθυνο το Βασίλη Κονίδα και το τραγούδι της Ευγενίας Γρέντζελου με τη συνοδεία πιάνου από το Γιώργο Χαραλάμπους.

·Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Νομού Αιτωλ/νίας ζήτησε από το σχολείο μας να συμμετέχει στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στις 27 Δεκεμβρίου. Συμμετείχαν το Σύνολο κρουστών με τον κ. Κώστα Λάμπρη και μαθήτριες από τη χορωδία της Β΄ Γυμνασίου με την κ. Μαρία Γεωργακοπούλου.

·Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2004, γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων, η Βυζαντινή χορωδία του Σχολείου με το χοράρχη Παναγιώτη Βίγλα παρουσίασε βυζαντινούς ύμνους στην καθιερωμένη εκδήλωση, που διοργάνωσε το 1ο Γραφείο Δ. Ε. Αιτωλ/νίας και το Παράρτημα Αιτωλ/νίας της Π.Ε.Θ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. Υπεύθυνοι καθηγητές: Βίγλας Παναγιώτης (Διεύθυνση) Παπαδόπουλος Δημήτριος Διδασκαλία χορωδίας).

·Τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, ετοίμασε η Φιλόλογος καθηγήτρια Κουτρολού Ελένη. Η γιορτή είχε θέμα τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης και τον Σπερματικό λόγο των Αρχαίων Ελλήνων για τον ΄Ένα Θεό, που περίμενε όλη η ανθρωπότητα. Συμμετείχαν η Χορωδία Ομοίων Φωνών με την κ. Άννα Πανοπούλου και τον κ. Νίκο Κασιούρα στο πιάνο, που απέδωσαν κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, η Βυζαντινή Χορωδία με τον κ. Παπαδόπουλο Δημήτρη, που έψαλλε βυζαντινούς ύμνους, η Χορωδία Β΄ Γυμνασίου με τις καθηγήτριες κ. Γεωργακοπούλου Μαρία, Δελβινιώτη Νεκταρία και Σβάρνα Σοφία, που τραγούδησε παραδοσιακά κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και το Σύνολο κρουστών του κ. Κώστα Λάμπρη, που έπαιξε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στο τέλος έγινε κλήρωση δώρων στους μαθητές και καθηγητές του Σχολείου.

·Στη γιορτή της 25ης Μαρτίου πήραν μέρος:Το Σύνολο Βυζαντινής ? Παραδοσιακής Μουσικής με υπεύθυνο τον Παπαδόπουλο Δημήτριο, καθηγητή της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, και η χορωδία ομοίων φωνών με υπεύθυνη την Άννα Πανοπούλου και το Νίκο Κασιούρα. Βοήθησαν οι μουσικοί Οικονόμου Χάρης και Πρωτόγερος Δημήτρης. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στον πνευματικό πρωτεργάτη και συντελεστή της Επανάστασης του 1821, στο μεγάλο Εθναπόστολο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, στην ετοιμασία του Γένους με τα σχολεία που ίδρυσε, στις προφητείες του για το «ποθούμενο», στην όλη προσφορά του στο Γένος. Η Χορωδία Ομοίων Φωνών παρουσίασε μέρος του Ορατορίου του Μίμη Πλέσσα, Κοσμάς ο Αιτωλός. Τη γιορτή παρακολούθησαν οι Υπεύθυνοι Προγραμμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό. Υπεύθυνοι της γιορτής η Διευθύντρια Μαμασούλα Μαρία και η Φιλόλογος Ελένη Αθανασιά.

·Τηλεοπτική εμφάνιση στη τηλεόραση του Αχελώου είχε τμήμα της Βυζαντινής Χορωδίας με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Κων/νο Λανάρα που έψαλλαν το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου?» και τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής. Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαρία Μαμασούλα έδωσε το στίγμα των ημερών με τη εισήγησή της στην αρχή της τηλεοπτικής εκπομπής.

·Στην τελετή λήξης του 14ου Μαθητικού Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου, που έγινε την Παρασκευή 7 Μαίου, Σύνολα του Σχολείου οργανικά και φωνητικά παρουσίασαν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα.

·Ντοκιμαντέρ με θέμα «Βιέννη, η μουσική πρωτεύουσα της Ευρώπης» επιμελήθηκε και παρουσιάστηκε τηλεοπτικά στην Τηλεόραση του Αχελώου, στις 21 Ιουνίου, Ημέρα Μουσικής, το Μουσικό Σχολείο. Το ντοκιμαντέρ επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες της μουσικής Γεωργακοπούλου Μαρία-Αγλαϊα και Σβάρνα Σοφία. 

Wednesday the 15th. Joomla Templates Free. Copyright© 2008-2019 - Music School of Agrinio. Designed by Dimitris Saltaouras
Copyright 2012

©